torsdag 1 september 2016

Experiment

Tomater har vi en hel del av just nu och för att inte säga chili. Därför blev det ikväll ett litet experiment. 

Tomat- och chilimarmelad! 

Receptet är mycket enkelt: 

1/2 kg riktigt mogna tomater 
1/2 kg syltsocker
1 chili
3 st nejlikor
1 tsk vaniljpulver 

Skålla tomaterna och hacka sedan upp dem i bitar. Rensa ur chilin och hacka denna. Rör ner allt utom vaniljpulvret i en gryta. Koka 7-8 minuter. Skumma väl! Ta av från spisen och rör ner vaniljpulvret. Häll upp på väl rengjorda burkar. 

Som ni ser ställer jag mina burkar upp och ner när de ska svalna. Detta för att få ur all luft. 

Hur det smakade? Gott men lite starkt, så nästa gång kanske jag bara tar en halv chili. Sorten vi har i år är riktigt stark. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar