söndag 21 september 2014

Packar ihop

Då kroppen inte varit särskilt pigg under en längre tid har den heller inte jobbat så hårt. Men idag har den fått sig en omgång och det känns redan. L och jag började arbetet ute med att ta upp den återstående potatisen. Spännande att se hur mycket vi kunde finna. Och det blev en del. Dock långt ifrån så mycket som vi äter på ett år.

Sen var det dags att börja med höstens lilla projekt i trädgårdslandet. En ny pallkrage som ska få vara en litet försöksobjekt. Tanken är att här ska sås innan snön kommer. Det som ska få samsas i kragen är vitlök, morötter och palsternacka.


L har varit jätteduktig med att hjälpa mig med att både gräva och köra skottkärra. Så nu står där en alldeles nylagd odling som ska få sätta sig några dagar innan grönsakerna åker i backen. Detta för att ge möjlighet till påfyllnad av jord om det behövs. 


L har på eftermiddagen åkt till farmor för att ha en mysdag imorgon. Och då passade jag på att städa bort det mesta som funnits i diverse hinkar. Är så skönt med allt man hinner få bort på hösten. På våren vill man bara sätta igång med det nya. 

Så nu ligger de sista tomaterna i fönstret för att mogna färdigt. Och planerna för kommande sommar tar sakteliga fart. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar