fredag 19 juni 2015

Sommar, sommar, sommar!

Trevlig midsommar på er alla! Sommaren är på väg och som en starthjälp på denna testade jag att göra en matig sallad med glada färger. Låt er inte skrämmas av antalet ingredienser, salladen går riktigt fort att göra. Och god blev den också. 

Couscoussallad med halloumi

4 port

3 dl vatten
1 påse (0,5g) saffran
½ tärning grönsaksbuljong
2 klyftor vitlök 
3 dl couscous
2 apelsiner
2 avokado
1 dl pekannötter
1 dl torkade aprikoser
1 kruka mynta
1 påse (70 g) mâchesallad
1 näve torkade tranbär
1 granatäpple
1 pkt halloumiost
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Koka upp vattnet med saffran, buljongtärning och lite salt. 

Finhacka vitlöken och fräs den i olivolja i en teflonpanna. 

Tillssät couscousgrynen och rör lite så att alla grynen blandas med oljan. Häll på den kokande buljongen, dra kastrullen åt sidan och sätt på locket. Låt couscousen svälla i minst 10 minuter. 

Skala apelsinerna och skär ut filéer. Pressa ut resterande saft ur det överblivna inkråmet. 

Tärna avokadon, skiva pekannötterna och aprikoserna grovt. Plocka bladen av myntan. 

Luckra upp couscousen genom att "kratta" i den med en gaffel.

Varva couscousen med mâchesallad på ett fat tillsammans med apelsinfiléer, apelsinsaft, avokado, pekannötter och den torkade frukten. Toppa med granatäppelkärnor. 

Stek halloumin och lägg den på salladen, salta och peppra efter smak. 


Recept: Leila

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar