onsdag 3 juni 2015

Testar på något nytt

Har hamnat i en period då jag vill testa nya recept. Tycker allt för ofta att man hamnar i samma banor tills man helt enkelt blir less på allt vad matlagning heter.

En stor del av de nya recepten har med frukosten att göra. Är det något jag älskar så är det att få avnjuta en riktigt lång och god frukost. Det absolut viktigaste målet på hela dagen enligt min mening. 

Har lusläst min nya bok av Leila och hon har hur mycket gott som helst att erbjuda. I frukostväg bjöd hon på ett nytt recept på granola. En chokladgranola! Lät inte det gott så säg?!


Och här kommer receptet:

5 dl dinkelflingor
5 dl havregryn
2 dl sötmandel
2 dl pumpakärnor
2 msk kakao
1 dl kokosolja
1½ dl honung
2 dl skalade, rostade hasselnötter
2 dl hyvlad kokos
1 dl torkade blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. 

Blanda grynen med sötmandel, pumpakärnor och kakao i en bunke. 

Smält kokosolja och honung i en kastrull och blanda det med grynen. 

Rosta granolan i cirka 25 minuter. Ta ut den och låt svalna (först då blir den chrunchy). 

Hacka hasselnötterna grovt. Blanda granolan med nötter, kokos och torkade blåbär. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar