lördag 26 september 2015

Bananoman

Farfar är gräddoman, morfar är korvoman, L är smöroman och jag, jag är väl kanske bananoman.

Men så är den ju helt fantastisk också bananen. Tänk så mycket man kan göra med den. Bananpannkakor är ju helt klart en frukostfavorit. Men den passar ju även perfekt som grund till en smoothie. Eller som efterrätt (mmm.... limestekta bananer med glass). Eller som ett hastigt mellanmål. 

Så varför inte som lördagsgodis? 

Såg i senaste Buffé ett enkelt recept på chokladdoppade bananer med jordnötssmör. Lät hur gott som helst tyckte jag. Så idag blev det dags för test. 

Man tar helt enkelt en banan, delar denna på hälften, breder på jordnötskräm (osötad), lägger ihop halvorna och delar sedan i lagom stora bitar. Sen in i frysen minst två timmar. Doppa sedan bananbitarna i smält choklad och strö över lite hackade jordnötter. Färdigt! Förvaras i frysen.

De blev helt okej. lite som en chokladglass. Men jag smakade även bananen då den var fryst med endast jordnötssmöret. Och det var verkligen gott! Så det blir nog ett kommande lördagsgodis istället.


Och nästa bananprojekt blir glasstillverkning. Har fler spännande recept på lut. Men det hör väl kanske också till lördagmyset, eller? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar