måndag 8 december 2014

Kokt kall torsk

Med ketchup och curry. Låter det gott? Nä inte direkt, men det är det. Nu är ju inte detta de enda ingredienserna vilket gör det hela kanske lite bättre. Men rätten heter faktiskt "kokt kall torsk". Därför har denna inte tillagats här hemma tidigare då J varken gillar torsk, ris (vilket ska vara till) samt kokta ägg. 

Ikväll har J jobbat och farfar varit här och underhållit L medan jag fått vila mig ytterligare. Både farfar och L äter torsk så därför tänkte jag passa på då det blir en del mat av 400 g torsk. 

Lite tid tar den att göra men absolut inget krångel. Hur gör man då? Jo: 

5 hg torsk
1 fiskbuljongtärning
Saften av ½ citron
2-3 selleristjälkar 
1 gul lök
4-5 skivor ananas

Koka torsken i fiskbuljongen, låt kallna. Blanda sedan samman allt. 

Dressing:
3 dl majonnäs
6 msk vispad grädde
2 tsk paprikapulver
6 msk ketchup
1 msk curry
dill efter smak

Rör ihop allt till såsen. Bred den sedan ovanpå fisken. Garnera med ägg, tomat och gurka. Servera med ris och rostat bröd. Mumma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar