onsdag 30 december 2015

Planering

Det här med högtider kan lätt bli en enorm press. Det ska vara si och det ska vara så. Men gör man det inte så avancerat behöver det inte bli så.

Till jul hade vi till exempel knytkalas. Och det bästa där är att det man hade med sig får man även ta med sig hem. 

Imorgon är det nyår och vi ska fira väldigt lugnt. Men god mat vill vi ha. Det blir både "långkok" och egenbakat surdegsbröd. Låter det avancerat? Egentligen inte. Det kräver bara lite planering.

Ikväll har jag därför gjort i ordning förrätten som blir en sparrissoppa, bara att värma på imorgon. Fördegen till brödet jäser i kylskåpet istället för i rumstemperatur. På så vis är den klar att blandas med övriga ingredienser imorgon.

Och alla grönsakerna som ska med köttet in i ugnen är färdigskurna så det är bara att stoppa in allt imorgon bitti.

Efterrätten blir marängswisch. Enklaste möjligt men så gott och passar alla. Så det ända jag egentligen behöver göra imorgon är att låta allt ta den tid det tar och anpassa mig efter det. Och hur det än går så blir det ju faktiskt nyår i alla fall.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar