torsdag 2 januari 2014

Många blev det

När sjukdomar slår till och man inte orkar göra något men man blir tokig av att inte göra något efter en vecka, ja vad gör man då? En sådan dag var det häromdagen. Solen sken ute och det enda jag gjorde var att längta ut till pulkåkning. Hade kanske gått en gång men sen hade det varit färdig åkt. Och hur roligt hade det varit för L. 

Istället kom jag på att vi hade ett presentkort liggandes från vårt bibliotek. Så vi tog med oss det och åkte hela familjen för att hämta ut en bok och givetvis samtidigt passa på att låna lite andra böcker. 

Väl där blev vi bemött av en riktigt gullig bibliotekarie. Boken vi fick hette Barnens första bok och handlade om allt från små sagor till  lite längre, rim och ramsor. Jag tycker det är ett mycket bra initiativ från kommunen att ge bort en bok. Dels så behöver alla barn (enligt mig) att man läser för dem. De behöver själva bläddra och sen blir det ju lättare att man tar sig till biblioteket på så sätt. 

L älskar böcker och trivdes som fisken i vattnet både att strosa runt och att sitta i en mjuk fåtölj och läsa. Så hem kom vi inte bara med gåva utan också 10 andra böcker. Och då var två till mamman. J hittade han även en bok men den ville han låna till sommaren. Och nu ska vi verkligen se till att komma iväg till biblioteket lite oftare. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar