söndag 16 februari 2014

Med lite fantasi går det

Söndagar är lite av dagen då man styr upp resten av veckan. Sen L blev lite äldre så är rutiner nästan ett måste för att få vardagen att flyta på i en bra takt.

Matlagningen får inte bli för sen för då finns det inget i hela världen som kan få tyst på det gnäll som kommer. Och själv är man ju inte heller på sitt alldeles bästa humör strax innan middagstid så tålamodet är begränsat. 

Men med lite planering kringgår man det mesta. Så idag har vi storhandlat för den kommande veckan. Matlistan är bestämd och alla ingredienser finns hemma. J har långvecka så L ska vara hos farfar två dagar och på dagis två dagar. 

Lite skafferistädning har det blivit även idag då jag avskyr att slänga mat. Crepes med skinksås och omelett med tacoköttfärs blev vår lunch. Bra mat som man kan göra av rester. 

Och av en vitlöksost, lite créme fraiche, pumpafrön och ruccola blev det en röra till nybakade frökex. 




Vid skafferistädning har jag alltid min farmor i bakhuvudet. Hon kunde röra ihop det mest udda och få det att smaka hur gott som helst. Det tänket försöker jag själv att ta till så snart det blir lite rester som är för lite att göra någon matlåda av. Och med lite fantasi går det! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar