tisdag 28 oktober 2014

Mer för gommen än ögat

Jag har totalt snöat in på surdegsbröd. Tycker det är så roligt att baka och spännande att se vad det blir för resultat. Och surdegen fullkomligt exploderar i sin burk. Så det gäller att baka på. Idag blev det franskt lantbröd och ett rågbröd. 

Ingen av dem särskilt vackra men lantbrödet får okej i smaken. Rågbrödet skulle behövt jäsa längre men det är bara att försöka igen en annan gång. Men innan dess finns det massor av andra recept som jag vill testa. Frågan är bara vad vi ska göra med allt bröd som jag fyller frysen. Kanske får pausa surdegen några dagar i kylen. 

2 kommentarer:

  1. Det franska lantbrödet är jättefint! Hade gärna tagit en skiva till kvällsfika :)

    SvaraRadera
  2. Tack för det! Roligt att baka lite bröd som man kan experimentera med utseendet på :)

    SvaraRadera