tisdag 27 januari 2015

Efter mycket om och men

Har velat fram och tillbaka kring hur vi ska göra. Syskonvagn eller inte? En sak som är säker är att en till vagn kommer vi att behöva. Vet ju inte hur länge till L sover på dagis. Och så kommer vi ju behöva en till här hemma. 

I dagsläget har vi tagit bort sovstunden här hemma då L haft svårt att sova till kvällen. Men på dagis blir det så många intryck att där behövs nog fortfarande sömnen. Och till slut blev det bestämt att det får bli en till vanlig vagn. Nackdelen med det är när man ska gå till dagis. Hem från dagis har vi i stort sett all tid i världen och då går gärna L. Men den tiden brukar inte riktigt finnas på morgonen. 

Men jag ser fram emot att det snart blir bart och att man då kan ta sig fram med andra hjälpmedel. I värsta fall så har vi ju bilen. Dock anser jag att vår dagliga rutin att gå är så mycket värd. 

Nackdelen med en syskonvagn är att den blir så otymplig att ta med sig. Och det hade ju skett då den andra vagnen i så fall hade stått på dagis. Men som sagt var nu blev det en vanlig vagn. Hittade en Emmaljunga på blocket för en billig peng som numera huserar på dagis. Inte dumt med återvinning! 

2 kommentarer:

  1. Jag ångrar att vi inte köpte en dubbelvagn även fast Vilja är så stor. Dels för att de stora även vill åka vagn ibland för att den lilla gör det och sedan för att man blir låst om man är själv. Vi funderar därför på att byta till en dubbelchariot så att man kan spara krafterna om man tex vill gå till skidspåret eller liknande. Helst vill man ju ha tre vagnar, men inte så roligt i pengar...

    SvaraRadera
  2. Ja vi får se hur det blir. Som tur var går vi mot vår och barmark så jag hoppas på att istället kunna införskaffa en cykelvagn så vi kan ta oss ut lättare. Och förutom pengarna är ju även utrymmet ett gissel då jag helst vill ha vagnen inne i värmen. Och det fungerar inte riktigt här hemma hos oss. Men det är ju skönt när man köper begagnat. Det går ju alltid att lägga ut dem igen om man ångrar sig.

    SvaraRadera