Vissa kan tycka att paj är så tjorvigt att göra. Men om man gör degen kvällen innan så den fått vila (för de degar som behöver det) så går det rätt så snabbt att tillaga. Därför blir dagens middagstips en ost- och tomatpaj med lyxig topping.
Pajdeg:
4 dl dinkelsikt
150 g kallt smör
2 msk iskallt vatten
½ tsk salt
Fyllning:
4 ägg
3 dl grädde
1 krm svartpeppar
250 g smakrik ost (t.ex. västerbottenost)
250 g små tomater
Topping
Lufttorkad skinka
Ruccola
Rostade pinjenötter
Hyvlad parmesan
Färsk basilika
Skär smör i kuber och kör snabbt ihop med mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och kör tills degen börjar klumpa ihop sig. Låt vila 30 minuter i kylen.
Tryck ut degen i en pajform, plasta in och kyl i ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajdegen och förgrädda i 10 minuter.
Vispa ihop ägg, grädde, och peppar till fyllningen. Lägg tomaterna (halverade) i skalet och strö på osten, Häll på äggstanningen. Grädda i 30-35 minuter eller tills pajen fått fin färg. Toppa med den lyxiga toppingen.
Lovar att det kommer att smaka riktigt bra!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar