tisdag 6 maj 2014

Ni vet väl vilken dag det är idag?

Med tanke på mina intressen så är dagen idag en liten speciell dag. Det är nämligen Hembakat-dagen om ni inte visste det. Då var bara frågan vad som skulle bakas. Något enkelt, snabb och gott skulle det få bli då man inte vill dra igång med något större projekt en vardagskväll. Ja det händer ju det med, men ikväll skulle det gå fort så jag kunde skicka med J lite nybakat till sitt jobb. 

Kladdkakemuffins fick det bli. Tar endast 30 minuter från start till att de är gräddade och disken är diskad. Perfekt! Hur gör man då? Jo detta behövs: 

100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Smält margarinet. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda sedan alla ingredienserna, ta smöret sist. Häll upp smeten i pappersformar. Fyll dem inte mer än 3/4. Grädda dem mitt i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter. Vid varmluft gräddas de i 175 grader. Klart!


Då de är kladdkakemuffins ska de ju vara lite kladdiga. Därför sjunker de ihop när man tar ut dem från ugnen. Men det är helt perfekt för då kan man om man vill lägga en liten klick grädde i mitten och eventuellt en jordgubbe på. Och vips så blev det en bakelse. Och jag garanterar, de är supergoda!

I övrigt har squashen fått större kruka och ny jord. Nu ska vi se hur länge de får plats i dessa krukor innan de blir för små. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar