måndag 2 juni 2014

Vilodag

L är på bättringsvägen men har varit trött hela dagen. Därmed har vi lullat på här hemma i trädgården. Tog en promenad runt byn med O imorse det är väl den enda kraftansträngningen för min del. 

Det växer så det knakar i värmen i alla fall. Huvudsalladen är på god väg att knyta sig riktigt så med lite tur kan vi börja skörda redan till midsommar. Att förså denna var verkligen en hit. 

Rädisorna är även de på god väg och mest troligt även de klara till dess. Å så underbart det skulle vara! 


Plocksalladen, spenaten och ruccolasalladen är inte så långt borta de heller. Till och med palsternackan har börjat gro i korset. 


Och nu hänger gardinerna i redskapsförådet riktigt på plats. Mårbackapelargonerna i fönstren slår snart ut och i blomlådan framför fönstret har både rädisorna och plocksalladen kommit upp. 

Både rädisorna och plocksalladen är satta från fjolårets frön. Vissa påstår att frön, särskilt sallad, ska användas innan bäst före datum annars är det inte säkert att de gror. Men jag har aldrig haft problem med det. Tror mest att det beror på hur man förvarar frönen som påverkar grobarheten. Sen sår man ju alltid för mycket frön vid sådden så skulle några inte gro så gör det ju inget. 

Morötterna, mangolden och bönorna som är planterade i hinkarna tar sig riktigt bra de med. Och finvädret verkar hålla i sig åtminstone en dag till. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar