lördag 8 mars 2014

En liten tripp

Aprilväder på riktigt har det varit idag. Igår bestämde jag och en vän att vi skulle ta med oss L och hennes respektive till Tännforsen idag. Men när jag vaknade i morse och tittade ut genom fönstret såg det verkligen inte lovande ut. 

Snön yrde och man såg verkligen inte långt. Efter en del messande kom vi så fram till att vi skulle åka ändå. Och på vägen upp hann vädret skifta många gånger. Från sol till stora snöflingor. 

Tännforsen är Sveriges största vattenfall och beläget strax nordväst om Åre. Nu på vintern bygger arrendatorn en igloo i nedkanten av fallet som rymmer några sovrum och en kyrka. Som att gå i en jätte stor snögrotta fast modell lyxigare. Riktigt vackert!

Det är verkligen en vacker natur vid vattenfallet. All is som bildas nu på vintern blir verkligen läcker där den hänger meter på meter. 



Så trots väder som kunde skrämma bort vem som helst blev det en väldigt mysig dag med härliga solglimtar då och då. 

Och som vanligt kan man inte åka förbi Åre utan ett besök i chokladfabriken. Och jag tror även att det blev L:s favoritställe då man får provsmaka av chokladen. Wow och mmmm var några av orden som användes flitigt. Och givetvis fick några strutar åka med hem. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar