söndag 16 mars 2014

Fikasöndag!

Tidig morgon idag. Klockan 06 slog L upp sina ögon och sen ville han inte somna om. Så vi steg upp och gjorde mannagrynsgröt. Efter en lugn mysig frukost lekte vi sen lite i L:s kök och efter det myste vi i soffan med några böcker. 

När klockan var nio bestämde vi oss för att baka blåbärspaj så vi skulle ha att bjuda farmor och moster och hennes familj på fika senare under dagen. 

L tycker om att hjälpa till vid bakning. Och främst att provsmaka. Det är han en mästerkock på. Och vid pajbakning blir man då lätt lite mjölig om näsan. 



Efter pajbaket blev det en sväng till stan för fika hos en vän samt handling inför den kommande veckan. Hemma igen var det dags för sovstund och sen fika igen med farmor och moster med familj. 




Förutom blåbärspaj hade vi kanelbullar, blåbärsbullar och Mariannetryfflar. Mariannetryfflar var ett recept som J hade hittat och ville att jag skulle testa att göra. Väldigt enkelt och väldigt gott!



Det enda som behövs till dessa är:

  • 15 marianne-godisar
  • 100 g mjölkchoklad 
  • ½ dl grädde
  • florsocker
Mixa godisarna i en mixer. Koka upp grädden och dra sen av den från spisen. Rör ner hackad choklad och rör tills den smält. Tillsätt det mixade godiset och ställt kallt i några timmar. Rulla sedan bollar av smeten och rulla dem i florsocker. Klart! Förvaras i kylskåp. 

Tips! Gör dubbel sats, det kommer gå åt. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar